Prins Autogassystemen demonstreert zijn nieuwste producten tijdens de toonaangevende World LP GAS Forum in Londen


Eindhoven, 25 sept 2013 – Van 1 tot en met 3 oktober zal Prins Autogassystemen B.V. tijdens het jaarlijkse World LP Gas Forum samen met zijn groeppartner SHV Energy zijn nieuwste producten laten zien zoals VSI-2.0, Direct LiquiMax-2.0 en het Dieselblend-2.0 systeem. Met deze systemen om te rijden op LPG (autogas) kan men flink besparen op brandstofkosten maar ook de uitstoot van onder andere CO2 en fijnstof sterk verminderen, zonder in te boeten op rijplezier en prestatie. Prins en SHV Energy zijn te bezoeken op de stands 3.151, 3.152, 3.158, 3.159 in “The Queen Elizabeth II Conference Centre” in Londen (UK).

WLPGA Global Technology Conference
Op de Global Technology Conference (GTC) dat gelijktijdig met het World LP Gas Forum plaatsvindt zal de heer Jasper van Sambeek, Product Manager van Prins Autogassystemen, de innovatieve aspecten presenteren van het Prins Dieselblend 2.0 systeem dat geschikt is voor het zwaardere wegtransport. Het systeem maakt het mogelijk voor vrachtwagens om op Dual Fuel te rijden: diesel met LPG, waardoor stilstand wordt geminimaliseerd maar brandstofkosten worden bespaard en ook de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof sterk worden verminderd. De presentatie wordt gehouden op 1 oktober as om 10.45 uur in Conference Centre.

Porsche Panamera Turbo op LPG (autogas)
Omdat Prins is gespecialiseerd in hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen voor 4, 6, 8 en zelfs 10 cilinder auto’s is ook de Porsche Panamera V8 Turbo met VSI-2.0 DI-LPG te bewonderen. Het systeem is geschikt voor de nieuwste Direct Injectie (DI)motoren die bekend staan om hun high power output.

Bart van Aerle, CEO van Prins Autogassystemen: “Het is ons doel om alternatieve brandstofsystemen te ontwikkelen voor een variëteit aan voertuigen en de beste kwaliteit en prestatie te leveren. In september 2012 hebben we nog de “Automechanika Innovation award en de Green Directory award” gewonnen voor ons Direct LiquiMax system voor DI motoren. Nu is het mooi te zien dat we er in geslaagd zijn om een super systeem te ontwikkelen voor zelfs de Porsche Panamera Turbo. Op de IAA in Frankfurt was onlangs de Range Rover Evoque Si4 te zien op LPG met het Direct LiquiMax-2.0 systeem.”

Het VSI-2.0 systeem is een update van het populaire Prins VSI systeem dat al ruim 10 jaar op de markt is. Het VSI-2.0 DI LPG systeem is geschikt voor LPG (autogas) in auto’s met een DI motor. De opgelegde strikte regels en veiligheidseisen worden nauwkeurig gevolgd. Het systeem is eenvoudig door een door Prins getraind LPG-inbouwstation te installeren. Met de vernieuwde diagnosesoftware is het systeem te optimaliseren voor onder andere prestatie en emissiereductie.


Meer informatie over 26e World LP Gas Forum & 2013 AEGPL Congres: http://www.wlpgasforum-aegpl2013.com/ ; #lpglondon2013