Prins Autogassystemen winnaar van prestigieuze WLPGA Innovatie Award 2014.

Miami – 29 oktober 2014. Vandaag heeft Bart van Aerle, CEO van Prins Autogassystemen BV de 2014 WLPGA Innovation Award in ontvangst genomen uit handen van James Rockall, CEO en Managing Director World LP Gas Association, voor de technology paper "Development of Dual Fuel technology: Prins Dieselblend-2.0 system enabling heavy duty vehicles driving on LP Gas”. James Rockall prees Van Aerle voor de uitstekende presentatie van deze nieuwe technologie en de bijdrage voor de wereldwijde autogasmarkt. “Verschillende markten kunnen echt profiteren van deze technologie en autogas(LPG) gebruiken ter vervanging van diesel als een dual fuel (twee brandstoffen) oplossing". Van Aerle ontving een trofee en gratis deelname aan het 2015 World LP Gas Forum in Singapore.

Bart van Aerle, CEO Prins Autogassystemen: “We zijn erg blij deze innovatie award te winnen voor het ontwikkelen van deze Dual-Fuel technologie: Prins Dieselblend-2.0. Het is een erkenning voor onze R&D inspanningen. Met dit systeem, betrouwbaar en van hoge kwaliteit, zijn de voordelen als emissie- en kostenverlaging aanzienlijk. Middelzware tot zware voertuigen tot en met Euro VI kunnen worden omgebouwd. We zien al grote vraag naar deze systemen in met name Engeland en Amerika." 

WLPGA CEO en Managing Director James Rockall overhandigt de award aan CEO Bart van Aerle (Prins Autogassystemen). Links staat de heer Alexander Stöhr, Autogas Manager WLPGA.

Elk jaar tijdens het World LP Gas Forum houdt de World LP Gas Association (WLPGA) een Global Technology Conference (GTC) waar de laatste technologieën worden gepresenteerd die door de LPG industrie wereldwijd zijn ontwikkeld.

De criteria om de paper te mogen presenteren en publiceren tijdens de GTC omvatten technische innovatie, commerciële potentie, operationele efficiency en veiligheid. De algehele bijdrage van de technologie aan het vergroten van de LPG markten en het volgen van de gestelde richtlijnen voor het indienen van de paper zijn ook belangrijk.

De jury – bestaande uit 14 LPG professionals vanuit de hele wereld – die de winnaar en de runner ups selecteerde voor de 2014 WLPGA Innovation Award uit de gepresenteerde papers tijdens het GTC Londen event, heeft al deze criteria meegenomen toen ze tot het besluit kwam.

Over WLPGA: http://www.worldlpgas.com

Over Prins Autogassystemen BV: www.prinsautogas.com; www.prins-afs.com