Volvo V70 leverbaar op aardgas via Broekhuis Volvo Zeist


Na lancering vorig jaar op de Zweedse markt van de Volvo V70 op CNG is dit model nu ook leverbaar op de Nederlandse markt. Deze V70 met 2.5 Turbo motor in de FlexiFuel variant wordt verkocht via Broekhuis Volvo Zeist. De V70 is voorzien van een aardgasinstallatie van Prins Autogassystemen uit Eindhoven.

Volvo heeft de afgelopen periode van 3 jaar geen bi-fuel (benzine/aardgas) variant in het leveringsprogramma gehad, maar heeft nu dus weer een echte ‘groene’ auto waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn. Prins Autogassystemen heeft in dit project als ontwikkelingspartner gefungeerd en een specifiek aardgassysteem ontwikkeld voor de Volvo.

Aardgas is schoon, in vergelijking met benzine stoot een aardgasauto per kilometer 20% minder CO2 uit en 95% minder NOx in vergelijking met diesel. Aardgas is vergeleken met benzine ook een goedkope brandstof. Bovendien is de houderschapsbelasting van een aardgasvoertuig sinds vorig jaar gelijkgesteld aan een auto op benzine. De infrastructuur op het gebied van aardgas verbetert snel; vanaf heden zijn er ongeveer 53 aardgastankstations in Nederland en dit aantal neemt snel toe.

In de V70 liggen onder de nieuwe laadvloer 3 aardgastanks waardoor het mogelijk is om ongeveer 20 kilogram aardgas te tanken. Dit betekent dat je voor minder dan 15 euro een actieradius hebt van ongeveer 250 kilometer op aardgas. Daarnaast blijft de berijder de volledige beschikking houden over de originele benzinetank in de auto. Hierdoor komt de totale actieradius van de V70 op aardgas op ruim 900 kilometer. Ook op het gebied van drivability heeft de berijder met ruim 190 PK niets te klagen.

Op dit moment zijn de eerste voertuigen al voorzien van een CNG-installatie en in gebruik genomen.
Ballast Nedam heeft het beleid om alle nieuwe voertuigen op aardgas te laten rijden om een bijdrage te leveren aan een betere luchtkwaliteit.