100 taxibussen op aardgas voor leerlingenvervoer Rotterdam


Afgelopen week hebben 60 taxiondernemers, die rijden onder de vlag van de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC), 100 aardgasbussen in gebruik genomen welke voorzien zijn van het Prins VSI-CNG aardgassysteem. RMC gaat het leerlingenvervoer verzorgen in Rotterdam. Binnenkort rijden er in totaal 115 aardgasbussen rond in Rotterdam.

Mevrouw Jeannette Baljeu, wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie van de gemeente Rotterdam heeft samen met algemeen directeur RMC Henk van der Beek symbolisch de sleutels van de aardgasbussen in ontvangst genomen van de volkswagen dealer Pon uit Leusden.

Vooralsnog kan er alleen nog worden getankt aan de Rotterdamse Airportbaan 25, maar daar komt verandering in. CNG Net is gestart met de realisatie van een tweede aardgastankstation in Rotterdam en gaat over een paar maanden open. Voor het einde van het jaar kan er getankt worden in het zuiden van Rotterdam aan de Colosseumweg 470.

Een derde locatie is ook in aantocht, namelijk de aan de Boezembocht in Rotterdam. Deze wordt volgend jaar gerealiseerd en daarmee is de dekking van het aantal aardgastankstations in Rotterdam straks erg goed.