Sponsoring Bart de Graaff Foundation door Prins Autogassystemen


Door: Huub Ulrich

Begin december heb ik Prins Autogassystemen B.V. benaderd om mij als actieve toerschaatser van de IJsclub Eindhoven te sponseren. De IJsclub Eindhoven organiseerde op 27 dec 2010 voor de derde keer de Nacht van Eindhoven. Een nachtelijk schaatsavontuur over verschillende afstanden van 25 tot 200 km.

Ik heb gekozen voor de 200 km, de klassieke afstand en op een 400m baan is dat omgerekend minimaal 500 ronden. Deze afstand zou ik wel kunnen halen, maar een val tijdens een toertocht op natuurijs in Overijssel enkele dagen ervoor, maakten de 200 km tot iets bijzonders. Moest ik die tocht nu laten schieten of met enkele dagen rust en wat pijn verbijten toch maar starten.

Uiteindelijk op maandagavond 27 dec om 19:30 uur van start gegaan met enkele teamgenoten. Al snel kwam ik erachter dat bij het vorderen van de rondes, mijn linker knie steeds meer te lijden had. Verkramping en proberen die slechte knie te ontzien, hetgeen op die afstand zo’n 1000 bochten waarbij 6000-7000 keer moet worden overgestapt en het volle gewicht (85kg) op die knie komt te rusten.

Tijdens een van de dweilperiodes rond half een die nacht heeft de aanwezige masseur me goed onderhanden genomen. In mijn hoofd begon ik ongeveer bij ronde 350 te overwegen of ik niet zou stoppen, nog minimaal 3 uur schaatsen. Doordat ik wist, dat elke ronde een € extra sponsoring zou opleveren gaf me weer een duwtje richting finish, maar ook dat gezichtsverlies naar je schaatsmaten was een stimulans om door te gaan. Ook de speaker in de Jurytoren heeft wel 10 keer omgeroepen, dat Huub Ulrich nog zoveel ronden moest afleggen en dan zeer uitdrukkelijk erbij vertelde, dat ik degene was die gesponsord werd door Prins Autogassystemen en elke ronde weer 1 € was voor een nog nader te bepalen goed doel.

Huub Ulrich (63 jaar) met rode muts en nr.104 in actie

Uiteindelijk ben ik om 5 uur s ’morgens van het ijs gestapt, voldaan maar volledig uitgeput, maar nog wel roepend dat de buit van €500 binnen was. Dat die ene ronde uitschaatsen nr. 501 was, deed er niet meer toe.

Met directeur Bart van Aerle van Prins Autogassystemen is uiteindelijk gekozen voor de Bart de Graaff Foundation. Deze stichting geeft jonge mensen met een ingrijpende ziekte de kans hun ambities waar te maken. Persoonlijk denk ik dat de Bart de Graaff foundation qua ambitie en doorzettingsvermogen ook sterk overeenkomt met die van Prins Autogassystemen en anders denk ik dat de naam “Bart” de beslissing heeft gebracht. Een mooi avontuur wat bij andere schaatsers iets los heeft gemaakt en hopelijk een welkome financiële ondersteuning.

Zie: Youtube voor een filmpje 

Bedankt Prins Autogassystemen BV voor deze bijzondere sponsoring.