Prins Autogassystemen bij Rally van Monte-Carlo: 22-25 maart 2012


Eindhoven, 23 maart 2012 - Ook dit jaar zal Prins vertegenwoordigd zijn met een auto in de rally van Monte-Carlo voor alternatieve brandstoffen. De heren Gregor Zdovc and Bogdan Semprimoznik van IQ Sistemi d.o.o. uit Slovenie zijn rijder en bijrijder in de benzine en LPG categorie. De auto, Toyota Verso S, bevat het nieuwe Prins VSI-2.0 LPG systeem en heeft een 1.3 VVTi moter en 100pk.

Gregor Zdovc, IQ Sistemi: “We zijn benieuwd hoe het gaat en hoe de auto met het Prins systeem zich houdt. We gaan om te winnen, maar het is voor ons de eerste keer dat we meedoen. We zullen ons best doen en hopen op een plaats in de top 3.”

Het Prins VSI-2.0 systeem is de opvolger van het populaire VSI-systeem voor benzinemotoren met multipoint injectie en directe injectie, voor zowel LPG als CNG. Belangrijkste verschil met het VSI-systeem is de opgewaardeerde ECU (Elektronisch Controle Unit). De speciaal voor dit systeem ontwikkelde diagnosesoftware is uniek en maakt het mogelijk om het VSI-2.0 systeem verfijnd te calibreren voor optimale prestaties en emissiereductie. De software is beschikbaar in het Nederlands.

De hoofdcomponenten van het systeem zijn allemaal van OEM-kwaliteit en speciaal ontworpen voor LPG- en CNG-applicaties. Alle componenten zijn gecertificeerd en voldoen aan de strengste regelgeving. Installatie is erg eenvoudig door het compacte ontwerp. Voor de opslag van LPG of CNG zijn verschillende tanks beschikbaar.

Meer informatie over de Rally van Monte-Carlo: http://www.acm.mc/page-tab-elec.php?id_menu=6&id_sousmenu=31
Meer informatie over IQ Systemi: http://www.avtonaplin.si/ecorally/en/