‘s Werelds eerste R115 certificering voor Prins Direct LiquiMax LPG systeem


Toonaangevend designer en ontwikkelaar van alternatieve brandstofsystemen Prins heeft ‘s-werelds eerste R115 certificering voor haar LPG systeem met directe LPG-inspuiting ook wel Direct LiquiMax systeem genoemd, ontvangen. Door de laatste ontwikkelingen bij benzinemotoren, is een innovatie nodig om de auto’s met directe brandstofinspuiting van de voordelen van rijden op LPG s te laten profiteren. De voordelen zijn lagere brandstofkosten en lagere uitstoot van onder andere CO2 en fijnstof. Het Prins Direct LiquiMax systeem voldoet ruim aan de huidige EURO-5 emissienorm en zelfs al aan de EURO-6 norm die in 2014 zal worden ingevoerd. Prins heeft Direct LiquiMax ontwikkeld zodat autorijders kunnen profiteren van bovengenoemde voordelen zonder in te boeten op drivability en prestatie, en je kunt zelfs direct starten op LPG.

Bart van Aerle, Managing Director van Prins Autogassystemen BV: “We zijn trots dat ons Direct LiquiMax systeem als eerste is gecertificeerd voor het Europese R115 en is toegekend door de RDW. Het is een bewijs dat we innovatief zijn en leidend in technologische innovaties”.

R115 is een Europese richtlijn met betrekking tot uitlaatgasemissies, documentatie en de algehele kwaliteit van het systeem. Prins heeft die certificering nu behaald voor Hyundai en Kia. Andere auto’s die op dit moment getest worden zijn die van General Motors, Volvo, Ford, Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.