Persbericht Prins Autogassystemen B.V.

NPM Capital en management nemen Prins Autogassystemen over

Amsterdam/Eindhoven - NPM Capital en het management hebben het in Eindhoven gevestigde Prins Autogassystemen B.V. overgenomen van het Britse EEC Holdings Ltd.
Met NPM Capital als meerderheidsaandeelhouder (80%) hoopt het bedrijf verder uit te groeien als wereldwijde leverancier van geavanceerde, alternatieve brandstofsystemen. Het bedrijf exporteert nu al naar 43 landen en maakt een snelle groei door. Momenteel heeft het een jaaromzet van circa € 30 miljoen. Afnemers van Prins Autogassystemen zijn autofabrikanten, importeurs, dealers en fleetowners.

Prins Autogassystemen loopt voorop in de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen. Met als doel systemen te ontwikkelen die aan de hoogste eisen voldoen en de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum te beperken. Dat gebeurt met een vast team van circa 35 medewerkers en in nauwe samenwerking met het Japanse bedrijf Keihin, één van ‘s werelds grootste fabrikanten van brandstofsystemen. Daarnaast wordt een aantal activiteiten geoutsourced aan externe specialisten. Prins Autogassystemen legt zich in de ontwikkeling vooral toe op de software, Keihin op de hardware.
Bart van Aerle, algemeen directeur van Prins Autogassystemen, zegt over de transactie: “Met NPM Capital gaan we een nieuwe fase voor de onderneming in. Voor ons is belangrijk dat deze aandeelhouder een gerenommeerde en sterke financiële partner is voor een langere termijn. NPM heeft aangegeven met haar kennis en contacten onze internationale groeistrategie actief te willen ondersteunen.”
Jan Willem Baud, directievoorzitter van NPM Capital voegt er aan toe: “Prins Autogassystemen past in onze strategie om ons vooral te richten op Nederlandse ondernemingen die marktleider zijn in een bepaalde nichemarkt en geleid worden door ondernemende managers. Wat ons in dit geval extra aanspreekt is dat het om een bedrijf gaat dat met haar systemen bijdraagt aan het terugdringen van onder meer de CO2 emissie. In dit opzicht zou je kunnen spreken van een ‘groene’ investering.”Voor meer informatie:

Prins Autogassystemen / Bart van Aerle: 040 254 77 00
NPM Capital / Jan Willem Baud: 020 570 55 55