Prins Autogassystemen sponsor Stichting Autogas Racing tijdens Paasraces 2013

Eindhoven – 29 maart 2013. Stichting Autogas Racing neemt dit paasweekeinde met een Audi TT op LPG (autogas) deel aan het Burando Production Open van het Dutch Power Pack op het Circuit van Zandvoort. Voor het eerst sinds de start van deze klasse komt een racewagen op LPG uit in de serie die zich kenmerkt door een competitieve rijdersklasse met officiële NK status. Coureur Twan Knop van Stichting Autogas Racing verwacht een spannende en vooral uitdagende eerste race.

Burando Production Open 2013
De raceklasse Burando Production Open wordt gekenmerkt door het ‘open’ reglement, waarbij deelnemende teams veel technische vrijheid kennen. Binnen het Burando Production Open wordt gestreden in verschillende divisies, waarin de auto’s worden geplaatst op basis van de rondentijden. Naar verwachting zal de TT de strijd aangaan met de BMW130i, Clio’s en Alfa 147 GTA’s in de eerste divisie.

Racen op gas
De hogere klopvastheid door het octaangetal van 110 is van groot belang bij hoog vermogen motoren. Gewone benzine heeft vaak maar een octaangetal van 95 of 98 bij SuperPlus. Naarmate het octaangetal hoger is, ontbrandt het gecomprimeerde brandstof-luchtmengsel minder makkelijk spontaan. Klopvaste brandstof laat daardoor een hogere compressieverhouding toe zonder spontaan te ontbranden en kan daarmee hogere motorvermogens leveren. Dit is speciaal van belang bij motoren met een turbocompressor. Hierdoor kan de druk worden verhoogd en ook het ontstekingstijdstip meer worden vervroegd waardoor het rendement en het vermogen toeneemt.

Marketing Manager van Prins, Angelique Berden: ”Autogas is een uitstekende brandstof om op te racen. Je merkt duidelijk het verbeterde rendement en het vermogen neemt toe. De performance is ten opzichte van andere brandstoffen verbeterd en de uitstoot van CO2 is duidelijk lager dan rijden op benzine. We vinden het belangrijk om in dit segment te ondersteunen omdat we zo direct terugkoppeling krijgen over onze techniek. De producten worden getest in extreme omstandigheden. Autogas is een schonere brandstof dan benzine of diesel, dus het is tevens een bijdrage aan het milieu als meer coureurs op autogas rijden.

Meer informatie over de race:
www.circuit-zandvoort.nl
www.dutchpowerpack.nl
www.autogasracing.com