Prins Autogassystemen scoort 25% meer omzet in 201126 januari 2012. - Prins Autogassystemen BV heeft de balans opgemaakt en geeft aan een goed jaar achter de rug te hebben. Met 25% groei in omzet over 2011 en de introductie van nieuwe systemen is er vertrouwen dat ook in 2012 het bedrijf goede zaken gaat doen. “Autogas is ongeveer een euro per liter goedkoper dan benzine. Ook aardgas is veel goedkoper dan benzine. Dat maakt de aanschaf en inbouw van een autogassysteem, in een personen- of vrachtwagen nog een stuk aantrekkelijker”, zegt Bart van Aerle directeur van Prins Autogassystemen. “En met de nieuwe innovaties zijn veel vooroordelen over het rijden op autogas en aardgas achterhaald.”

Het bedrijf richt zich op consumenten die voordeel kunnen behalen met rijden op gas, maar ook op autofabrikanten, auto importeurs en inbouwspecialisten. Inbouwen van gasinstallaties is specialistenwerk. Kwaliteit van de inbouw en van het brandstofsysteem geven de meerwaarde van rijden op gas. “We merken regelmatig dat we beloond worden voor de kwaliteit die we leveren en die andere partijen niet leveren. Dat stimuleert ons ook om voorop te blijven lopen. We investeren veel in onze ontwikkelafdeling en in ons trainingscentrum”, we zijn eigenlijk een full-service organisatie van ontwikkeling tot aftersales. Met het wereldwijde netwerk leveren we in 52 landen waaronder aan grote OEM partners zoals Volvo in Zweden, aan het koeriersbedrijf UPS in Amerika en aan andere grote partijen in bijvoorbeeld Thailand. In Nederland hebben we een netwerk van inbouwspecialisten en werken we samen met onder andere Pon’s Automobielhandel (importeur van Audi, Volkswagen, Seat en Skoda).

Een van de nieuwe ontwikkelingen bij Prins Autogassystemen is dat auto’s 100% op gas kunnen rijden (inclusief starten van de motor op gas) met het zogenaamde Direct LiquiMax-systeem voor auto’s met directe brandstofinspuiting. Verder heeft het bedrijf systemen ontwikkeld voor aardgas en biogas. Van Aerle: “Biogas is gas dat gewonnen wordt uit gecomposteerd afval. Het is een echte groene oplossing die bijdraagt aan de wereldwijde CO2 reductie. Onze systemen zijn er klaar voor.”

Ook levert Prins systemen voor vrachtwagens waarbij diesel wordt gemengd met aardgas (CNG) of autogas (LPG) . “Dergelijke mengsels leveren besparingen op van 10 tot zelfs 35 procent op de brandstofkosten. Bij transportbedrijven vormt het personeel de grootste kostenpost. Maar op de tweede plaats komen de brandstofkosten. Als wij die door gebruik te maken van dergelijke technieken de brandstofkosten flink omlaag kunnen brengen moet dat voor die bedrijfstak extra aantrekkelijk zijn”, zegt Prins-directeur Van Aerle. Hij ziet een mooie toekomst voor rijden op gas. “Het is milieuvriendelijker, goedkoper en de voorraden gas zijn vele malen groter dan die van ruwe olie waar benzine en diesel van worden gemaakt.”

Prins is ook actief op de maritieme markt. Het bedrijf ontwikkelt diverse componenten die voor LPG- en CNG-applicaties in diverse twee- en viertaktmotoren gebruikt kunnen worden.