NGK Europe en Prins Autogassystemen B.V. ondersteunen project 300 km/h op autogas

NGK ondersteunt het Duitse studieproject v300plus met raad, daad en technische knowhow. Bij dit project werken hogescholen en bedrijfsleven samen om aan te tonen dat voertuigen die rijden op autogas goede prestaties leveren én milieuvriendelijk zijn.

De projectleiding van het studieproject v300plus is in handen van twee Duitse hogescholen: de Hochschule für Technik und Wirtschaft in Saarbrücken en de Fachhochschule Kaiserslautern. Het onderzoek wordt verder ondersteund door het Duitse ministerie van Natuur en Milieu en ministerie van Economische Zaken van de deelstaat Saarland.
Vakinhoudelijke steun wordt geleverd door partners uit de automobielbranche, zoals NGK, en energiebedrijven.

In oktober 2007 wierp het studieproject de eerste tastbare vrucht af: een opzienbarende rit met een bivalent aangedreven model van de BMW 1-serie. Deze door autogas aangedreven auto bereikte op de snelheidsovaal in het Duitse Papenburg een top van ruim 300 km/u. Andere actuele onderzoeksobjecten zijn de monovalente aandrijving zonder benzine in de startfase en directe inspuiting met autogas.

Van de onderzoeksresultaten van v300plus profiteren alle deelnemende partners. Het project heeft met NGK een zeer competente technische partner op het gebied van ontstekingstechnologie in huis. Anderzijds gebruikt NGK de testresultaten voor de eigen productontwikkeling.

“NGK heeft al veel technische ervaring met autogas”, zegt Norbert Neuhaus, plaatsvervangend directeur Verkoop & Marketing van NGK Spark Plug Europe. “In Japan, waar ons moederconcern gevestigd is, is het gebruik van deze alternatieve brandstof veel omvangrijker dan in Europa.” Daarom biedt NGK bijvoorbeeld al enige tijd speciale bougies aan, die exclusief ontwikkeld zijn voor auto’s die rijden op autogas. En het onderzoek op dit terrein gaat nog steeds door. Bijvoorbeeld door middel van een eigen door autogas aangedreven auto die regelmatig in het Technical Center van NGK onder de loep wordt genomen. Maar ook door informatie-uitwisseling met technische partners zoals Prins Autogassystemen B.V., een begrip op het gebied van LPG- en CNG-inbouwsystemen. “We hechten groot belang aan deze samenwerking en die met het project v300plus, het levert veel bruikbare informatie op”, aldus Neuhaus.