Prins Autogassystemen medesponsor van de Mobiele Flexitaria van Natuur & Milieu.


Kick off op 22 december ’12 tijdens Sunday market op Westergasterrein Amsterdam

Eindhoven, 21 december 2012 - Op zaterdag 22 december as worden bezoekers van Sunday Market op het Westergasterrein in Amsterdam verrast met heerlijk kersthapjes, gemaakt van plantaardige vleesvervangers. Twee jongens in witte overalls delen de hapjes uit tussen 12.00 en 18.00 uur. De Mobiele Flexitaria van Natuur & Milieu, waarin de hapjes worden vervoerd, wordt voor het eerst voortgetrokken door een unieke VW Transporter die rijdt op groen gas uitgerust met het Prins VSI –CNG gassysteem, waardoor het evenement dubbel duurzaam is. Voor De Mobiele Flexitaria staat een vrolijk terrasje met twee kerstbomen waarin flexitarische kerstrecepten hangen.

Sponsoring Natuur & Milieu
Natuur & Milieu zet zich met hart en ziel in voor een duurzame en gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden wil Natuur & Milieu het verschil maken met schone energie, slimme mobiliteit en gezond voedsel. Angelique Berden, Marketing Manager Prins Autogassystemen: “We stimuleren het rijden op autogas en groengas via allerlei wegen omdat deze brandstoffen een zeer positieve bijdrage leveren aan een schoner milieu. We zijn verheugd dat we zo met de stichting Natuur & Milieu kunnen samenwerken.”

2 miljoen gratis vleesvervangers
Het uitdelen van de hapjes is onderdeel van de grootschalige campagne ‘NL Proeft’, die in 2013 van start gaat. In deze campagne, die mogelijk is gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, laat Natuur & Milieu Nederland kennismaken met heerlijke alternatieven voor vlees. In de Jumbo supermarkten worden er twee miljoen gratis vleesvervangers uitgedeeld. De Mobiele Flexitaria zal bij diverse publieksevenementen aanwezig zijn om zoveel mogelijk Nederlanders kennis te laten maken met vleesvervangers.

Flexitarier
Een flexitarier is iemand die minimaal 1 dag in de week geen vlees eet. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat maar liefst 87% van de Nederlanders flexitarier is. Een derde (35%) eet bewust niet elke dag vlees. De belangrijkste reden om minder vlees te eten is gezondheid, op de voet gevolgd door ‘een bijdrage leveren aan natuur en milieu’, of dierenwelzijn. De meerderheid van de Nederlanders (59%) vindt het door de groeiende wereldbevolking steeds urgenter om minder vlees te eten. Het aantal mensen dat vlees eten meer luxe dan noodzaak vindt, is afgelopen jaar gestegen naar 69%.

Sunday Market
De Sunday Market vindt maandelijks plaats op het sfeervolle Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Het is geïnspireerd door de Londense markten als Camden, Portobello en Spitalfield, waar shoppen en creativiteit, inspireren en geïnspireerd worden hand in hand gaan.

Over de Volkswagen Transporter CNG
De Volkswagen Transporter 2.0 benzine motor is voorzien van een Prins VSI-CNG gassysteem, waardoor hij geschikt is voor rijden op aardgas. Aardgas is op dit moment een van de schoonste en meest duurzame brandstoffen voor mobiliteit. De Volkswagen Transporter op aardgas is voorzien van Groen Gas certificaat van Essent. Dat betekent dat de auto CO2-neutraal rijdt. Het certificaat vormt namelijk de garantie dat de voor de verbruikte hoeveelheid gas eenzelfde hoeveelheid Groen Gas wordt geproduceerd én door Essent aan het aardgasnet wordt toegevoegd.

Over Prins Autogassystemen
Het Nederlandse Prins Autogassystemen B.V., groep partner van SHV Energy, is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de ontwikkeling van alternatieve brandstofsystemen. Prins Autogassystemen ontwikkelt LPG- en CNG-systemen voor zowel de Nederlandse als buitenlandse markt. Veel aandacht wordt besteed aan productontwikkeling en -innovatie.