Automechanika Green Directory award voor Prins Autogassystemen


Woensdag 08 Augustus - Prins Autogassystemen krijgt tijdens Automechanika 2012 de Green Directory Award uitgereikt. Prins heeft de award gewonnen met het Direct LiquiMax lpg-systeem.
Volgens een persbericht van Automechanika gaat de prijs naar Prins omdat het systeem innovatief is omdat een verbrandingsmotor met de goedkopere brandstof lpg dezelfde prestaties bereikt als op de originele brandstof benzine. Daarnaast draagt Direct LiquiMax bij aan een schonere leefomgeving en omdat het af-fabriek maar ook in de aftermarket toegepast kan worden.


Content
Prins managing director Bart van Aerle is blij met de award. “Uiteraard zijn we enorm vereerd dat we met ons nieuwste LPG systeem deze award binnengehaald hebben en daarmee de erkenning en waardering krijgen voor onze nieuwste ontwikkeling waarmee we de komende jaren onze klanten wereldwijd kunnen bedienen.”

Beoordeling
Onafhankelijk expert Dr. Gerhard Angerer van het Frauenhofer- Institute for System and Innovation Research ISI beoordeelde alle 57 inzendingen op innovatie en duurzaamheid. Er werden punten uitgedeeld voor onder andere materiaal- en energieverbruik.

Competitie
De 25 best beoordeelde inzendingen zijn samen met het Prins Direct LiquiMax systeem vertegenwoordigd in de Green Driver ruimte van de beurs.

In december 2011 kreeg Prins Autogassystemen als eerste fabrikant een Europese R115 certificering op een LPG-systeem met directe inspuiting. In Autokompas nummer 8 van 15 juni 2012 besteedden we uitgebreid aandacht aan het imago en de opkomst van alternatieve brandstoffen.

Bron: Autokompas.nl