Beide Prins Direct Injection LPG-systemen winnen INPRO 2014 Award op GasShow in Polen


Warschau, 7 maart 2014. Prins Autogassystemen heeft op Europa’s grootste beurs voor alternatieve brandstoffen “GasShow” in Polen zijn nieuwste producten voor motoren met directe benzine injectie geïntroduceerd en meteen twee INPRO 2014 awards gewonnen als meest innovatieve producten in de categorie LPG/CNG automotive. De jury beloonde Prins dit jaar voor twee verschillende autogassystemen, te weten VSI-2.0 DI en Direct LiquiMax-2.0.

Angelique Berden (Marketing Manager) en Sven Bakkes (Sales Manager) van Prins Autogassystemen nemen de INPRO awards in ontvangst.

Het VSI-2.0 DI LPG systeem is gebaseerd op Vapour Sequential (direct) Injection technologie en het Direct LiquiMax 2.0 LPG systeem is gebaseerd op vloeibare directe injectie van de brandstof in de motor. Beide Bi-Fuel systemen zijn R115 gecertificeerd en verlagen de uitstoot van CO2 tot wel 15% en het fijnstof tot wel 98%. Prins loopt als total solution provider wereldwijd voorop met de introductie en levering van deze systemen.

Bart van Aerle CEO Prins Autogassystemen B.V.: “Nu de introductie in Polen heeft plaatsgevonden zijn ook voor de lokale bevolking de systemen direct beschikbaar. Polen is echt een gasland. Verreweg de meeste nieuwe auto’s die daar nu verkocht worden zijn auto’s met DI motoren. Een Prins DI systeem (damp of vloeibaar) is dan een zeer geschikte oplossing om op LPG te rijden. De ene motor is meer geschikt voor damptechnologie en de andere meer voor vloeibare technologie dus hebben wij altijd wel een oplossing beschikbaar. Via het getrainde en gecertificeerde distributiekanaal vinden de systemen hun weg naar de consument.”

De alternatieve brandstofsystemen werden afgelopen woensdag en donderdag gepresenteerd in verschillende auto’s op de stand van Prins. Het VSI-2.0 DI LPG systeem werd in een Skoda Superb Combi 1.8 liter getoond en het Direct LiquiMax-2.0 LPG systeem in een Kia Pro Cee’d, 1,6 CCTV GDi. Daarnaast waren het VSI-2.0 CNG systeem te zien in een Volvo V60, en het Dieselblend-2.0 LNG systeem te zien in een Iveco Stralis (Euro 5). Klanten besparen flink op brandstofkosten maar ook de uitstoot van onder andere CO2 en fijnstof vermindert sterk, zonder in te boeten op rijplezier en prestatie.

Bart van Aerle: “Vorig jaar heeft Prins een INPRO award gewonnen voor het VSI-2.0 LPG systeem. We zijn blij dat we nu ook een award hebben voor ons VSI-2.0 DI LPG en voor ons Direct LiquiMax-2.0 LPG systeem. Het zijn toch echt innovatieve systemen voor directe injectie. De awards zijn een erkenning voor onze R&D inspanningen.”