Prins Autogassystemen wint INPRO Award 2013 voor VSI-2.0 op GasShow 2013


Eindhoven, 8 maart 2013. Prins Autogassystemen heeft op de GasShow in Polen de INPRO Award gewonnen voor zijn nieuwe autogassysteem VSI-2.0. Dit alternatieve brandstofsysteem werd in de uitvoering DI LPG afgelopen woensdag en donderdag gepresenteerd in een Porsche Panamera 4.8 liter V8 Turbo, directe injectie, 500pk op de stand van Prins. Het VSI-2.0 DI LPG systeem is geschikt voor de nieuwste Direct Ingespoten motoren die bekend staan om hun high power output. Met dit Prins VSI-2.0-DI systeem kan men flink besparen op brandstofkosten maar ook de uitstoot van onder andere CO2 en fijnstof sterk verminderen, zonder in te boeten op rijplezier en prestatie. Hiermee heeft Prins zowel een award winning systeem in handen gebaseerd op de dampvormige technologie als ook op basis van vloeibare LPG technologie (het zogenaamde Direct LiquiMax systeem).

Prins toont haar productlijn op de GasShow in Polen. Angelique Berden, Marketing manager van Prins neemt de INPRO award in ontvangst.

Verder toonde Prins de brandstofsystemen VSI-2.0 voor CNG, Direct LiquiMax en Dieselblend-2.0 voor LPG en CNG. Het VSI-2.0 systeem is geschikt voor 4, 6 , 8 en zelfs 10 cilinder auto’s.
Bart van Aerle, CEO van Prins Autogassystemen: “het is ons doel om alternatieve brandstofsystemen te ontwikkelen voor een variëteit aan voertuigen en de beste kwaliteit en prestatie te leveren. In september jl. hebben we nog de “Automechanika Innovation award en de Green Directory award” gewonnen voor ons Direct LiquiMax systeem. Nu is het mooi te zien dat we ook een award hebben voor ons VSI-2.0 systeem.”

Het VSI-2.0 systeem is een update van het populaire Prins VSI systeem dat al ruim 10 jaar op de markt is. De belangrijke componenten zijn van OEM kwaliteit. Het VSI-2.0 LPG systeem kan voor rijden op de brandstof LPG (autogas) worden gebruikt. Het VSI-2.0 CNG systeem is geschikt voor de brandstof CNG(aardgas/groengas). De opgelegde strikte regels en veiligheidseisen worden nauwkeurig gevolgd. Het Prins VSI-2.0 systeem is eenvoudig door een LPG- of CNG-inbouwstation te installeren. Met de vernieuwde diagnosesoftware is het systeem te optimaliseren voor onder andere prestatie en emissiereductie.