Toekomst gloort voor Prins Autogassystemen


10 januari 2012 - Het Eindhovense bedrijf Prins Autogassystemen kan met een gezond gemoed aan het nieuwe jaar beginnen. Vorig jaar haalde het een omzetstijging van 25 procent. Het orderboek is goed gevuld en nieuwe technieken zijn veelbelovend.

De omzet van het bedrijf, een volle dochter van de holding SHV, loopt inmiddels in de tientallen miljoenen. En directeur Bart van Aerle zegt goede hoop te hebben op een verdere stijging voor de toekomst.

„De markt voor rijden op autogas wordt steeds interessanter. Enerzijds uit het oogpunt van het milieu, minder (CO2-)uitstoot en anderzijds door de almaar stijgende benzine- en dieselprijzen. Bovendien hebben we technisch een aantal ontwikkelingen in gang gezet die de toekomst voor ons veelbelovend maken.”

Van Aerle doelt daarmee op een systeem (Direct LiquiMax) voor auto’s met directe inspuiting waardoor men 100% op gas kan rijden (inclusief starten op gas) en een systeem dat het mogelijk maakt om de dieselbrandstof van vrachtwagens bij te mengen met aardgas of LPG (Dieselblend). Dat zou besparingen opleveren van tien tot vijftien procent op de brandstofkosten. „En na de personeelskosten is brandstof de tweede kostenpost voor transportbedrijven.”

CNG tanks op een MAN vrachtwagen met Prins Dieselblend systeem

Het is daarom ook tijd voor het bedrijf om hevig te werken aan het image van rijden op gas. „We kampen met een niet hip-imago. Ook het beeld van een grote tank en dus geen kofferruimte in een auto klopt al lang niet meer. Zoals ook het rijgenot niet lijdt onder rijden op gas. En de beschikbaarheid is tegenwoordig ook goed, zelfs in het buitenland.” Tel daarbij op de hoge benzineprijs, een liter benzine is ongeveer een euro duurder, dan heb je de extra investering voor een gasinstallatie snel terugverdiend.

Van Aerle claimt voor zijn bedrijf inmiddels een voorname positie op de internationale autogasmarkt. „Wereldwijd nemen wij qua grootte een derde plek in.” Maar hij geeft aan uniek te zijn in het aanbod als kwaliteits- en full-service speler van ontwikkeling tot aftersales service.. Daar moet niet te gemakkelijk over worden gedacht. Want het is niet zo dat elke gasinstallatie gekopieerd kan worden naar elke auto. In de regel is het model van de gasinstallatie afhankelijk van het type en merk automotor. De systemen van Prins voldoen aan zowel de Euro-5-emissienorm als de Euro-6-norm. Ze zijn verder geschikt voor zowel LPG als CNG (Compressed Natural Gas, gecomprimeerd aardgas).

Bij Prins Autogassystemen werken zestig mensen in vaste dienst, de meesten in hoogwaardige technische functies. Het bedrijf verkoopt zijn producten in 52 landen en beschikt over eigen trainingsmogelijkheden voor haar directe klanten. Prins heeft in Eindhoven een uitgebreid ontwikkel en- testcentrum waar bij voorbeeld ook extreme winterse omstandigheden nagebootst kunnen worden.

Naast autogassystemen voor personen- en vrachtwagens maakt het bedrijf ook brandstofsystemen voor bij voorbeeld het scheepvaartverkeer.

Bron: Eindhovens Dagblad