Prins haalt aanzienlijk subsidiebedrag binnen voor innovatief Dieselblend-project

Prins Autogassystemen B.V. heeft van SenterNovem een aanzienlijk subsidiebedrag weten te bemachtigen om haar activiteiten met betrekking tot Dieselblending een extra grote impuls te kunnen geven. Samen met twee grote Aziatische partners, te weten ARAI uit India en CAERI uit China, is Prins er in geslaagd om aanspraak te maken op het subsidiebedrag uit de pot ‘Internationaal Innoveren’. Dit succes is te danken aan de technische innovatie en enorme potentie welke het Dieselblend systeem in zich heeft.

Dieselblending is een techniek waarbij, voornamelijk bij vrachtwagens en bussen, LPG (autogas) of CNG (aardgas) aan het brandstofmengsel wordt toegevoegd in plaats van diesel. Het grote voordeel hiervan is dat zowel nieuwe als bestaande vrachtwagens een stuk schoner voor het milieu worden en ook nog eens een fors lagere kilometerkostprijs hebben. Dit is natuurlijk een uitstekend resultaat gezien het feit dat deze professionele sector een groot deel van de schadelijke uitstoot veroorzaakt en hiermee ook nog eens grote kostenbesparingen kan realiseren. Daarnaast is het ook mogelijk om met dit systeem het zo genaamde Biogas bij te mengen, maar ook waterstof( Hythane) waardoor er nog grotere milieuvoordelen behaald kunnen worden.

Prins gaat het volledige subsidiebedrag investeren in de verdere ontwikkeling van het Dieselblend systeem. De eerste klanten hebben zich reeds gemeld en E-mission Low, officieel distributeur van het Prins Dieselblend systeem, heeft een aantal vrachtwagens van haar opdrachtgevers inmiddels voorzien van de eerste exemplaren van het Prins Dieselblend systeem. Vanaf het eind van deze maand zal het systeem op grote schaal leverbaar zijn.

Tankmogelijkheid aan beide kanten van de vrachtwagen

LPG tanks op de plaats van de originele diesel tank