Prins kijkt terug op geslaagde dealerdagen ter ere van haar 25-jarig jubileum


EINDHOVEN - Vorige week donderdag en vrijdag stond het bij Prins Autogassystemen uit Eindhoven in het teken van de dealerdagen. Alle klanten van Prins uit 52 verschillende landen waren op uitnodiging aanwezig om tijdens de dealerdagen kennis te komen nemen van de nieuwste productontwikkelingen van Prins op het gebied van alternatieve brandstofsystemen. Door middel van een aantal workshops en trainingen zijn alle klanten technisch en commercieel op de hoogte gebracht van deze noviteiten. Het nuttige werd tevens gecombineerd met het aangename, omdat vrijdag aansluitend een groot feest werd gegeven ter ere van het 25 jarig jubileum van Prins Autogassystemen, wat in 1986 door Yde Prins werd opgericht.

Donderdag en vrijdag waren alle distributeurs van Prins uit 52 verschillende landen uitgenodigd voor een 2 daags evenement voor een (technische & commerciële) introductie van de nieuwste alternatieve brandstofsystemen.

Tijdens de 2 dagen durende sessies werd ingezoomd op de nieuwe producten VSI 2.0 systeem, Dieselblend systeem en het Direct LiquiMax systeem. Aansluitend was er een groots jubileumfeest waar zowel de buitenlandse als Nederlandse klanten, toeleveranciers alsook andere genodigden van Prins bij aanwezig waren.

Het VSI systeem is gebaseerd op het principe om autogas (LPG) of aardgas (CNG), dampvormig, sequentieel te injecteren in de motor. Het systeem is nu ruim tien jaar op de markt en is constant doorontwikkeld. Het wordt nog steeds toegepast in verschillende projecten, bijvoorbeeld met Volvo Zweden. Prins staat nu aan de vooravond van introductie van het VSI-2.0 systeem. Deze volledig nieuwe generatie van het VSI systeem, is gebaseerd op een compleet nieuw softwareplatform. Voor de klant is hierdoor een nog betere werking van het systeem mogelijk met nog lagere emissies door de geavanceerde regelingen van de software. Ook is er een compleet nieuwe schakelaar ontwikkeld waarmee de klant van LPG naar benzine kan omschakelen en vice versa. De nieuwe schakelaar is helemaal nieuw ontworpen voor optimale integratie met het dashboard van de auto. Speciaal hieraan is dat de kleuren LED’s van de schakelaar volledig vrij te programmeren zijn om het bij de originele verlichting van de auto aan te laten sluiten.

Het Dieselblend systeem is een afgeleide van het VSI systeem zoals hierboven beschreven, maar dan op specifieke punten geschikt gemaakt voor toepassing in een heavy duty omgeving. Met het Dieselblend systeem is het mogelijk om LPG of CNG bij te mengen bij de diesel tijdens het inspuiten in de motor. Hierdoor daalt het dieselgebruik en daarmee ook de emissies en de brandstofkosten. Dit systeem wordt reeds toegepast in verschillende projecten, bijvoorbeeld met MAN Trucks in Nederland.

Het Direct LiquiMax LPG systeem moet het nieuwe paradepaardje worden van de Prins stal. Het systeem maakt optimaal gebruik van de laatste stand van zaken op het gebied van de techniek voor Direct Injectie brandstofinjectiesystemen in auto’s. Deze Direct Injectie strategie vindt steeds meer toepassing in nieuwe benzineauto’s, omdat automobielfabrikanten hun auto’s ook steeds schoner en zuiniger willen maken. Het Direct LiquiMax systeem wordt volledig geïntegreerd in het originele benzine brandstofsysteem, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de techniek van het voertuig. Het Direct LiquiMax systeem is uitermate geschikt om de emissies nog verder te verlagen, zonder in te leveren op driveabilty en vermogen. Daarnaast is het met dit systeem ook mogelijk om te starten op LPG, dus geen benzineverbruik meer.