Prins ontvangt zowel Green Directory award als Innovation award tijdens grootste autovakbeurs: Automechanika.


Eindhoven 17 september 2012. Het Direct LiquiMax systeem van Prins Autogassystemen is dubbel in de prijzen gevallen tijdens de Automechanika, die afgelopen week in Frankfurt plaatsvond (11-16 sept). Het systeem werd bekroond zowel om haar innovatieve techniek als voor duurzaamheid en heeft daarvoor op 11 september jl tijdens de opening van de Automechanika een Innovation Award en een Green Directory Award ontvangen.

Het Prins Direct LiquiMax systeem is speciaal ontwikkeld voor auto’s met directe injectie en spuit lpg direct in de verbrandingskamer in. Het systeem maakt gebruik van de bestaande injectietechnologie in de auto, waardoor de berijder geen verschil merkt wanneer de auto overschakelt van lpg op benzine.

Het Direct LiquiMax systeem is zo ontwikkeld dat direct op lpg kan worden gestart. Prins levert het systeem aan lpg-inbouwspecialisten, maar ook direct aan diverse autofabrikanten.

Bart van Aerle, algemeen directeur Prins Autogassystemen is blij met de awards. “Uiteraard zijn we enorm vereerd dat we met ons nieuwste LPG systeem deze twee awards hebben binnengehaald en daarmee de erkenning en waardering krijgen voor onze nieuwste ontwikkeling waarmee we de komende jaren onze klanten wereldwijd kunnen bedienen.”

Uitreiking:
De prijzen werden uitgereikt door de heer Volker Bouffier, de Minister President van de deelstaat Hessen en de heer Detlef Braun, Lid van de Raad van Bestuur Messe Frankfurt GmbH aan Bart van Aerle, Bas ten Broeke en Angelique Berden van Prins Autogassystemen BV.

Over de beoordeling:
Green Directory award: Onafhankelijk expert Dr. Gerhard Angerer van het Frauenhofer- Institute for System and Innovation Research ISI beoordeelde alle 57 inzendingen op innovatie en duurzaamheid. Er werden punten uitgedeeld voor onder andere materiaal- en energieverbruik.

Innovation Award:
Een onafhankelijke achtkoppige jury is het tijdens een vergadering op 27 augustus eens geworden over de negen winnaars, die werden geselecteerd uit in totaal 117 kandidaten. 59 van de ingediende producten komen uit Duitsland en 58 uit in totaal 15 andere landen. Bij de buitenlandse inzendingen kwamen de meeste uit Frankrijk, Italië, Nederland, Engeland en België. De vakjury is samengesteld uit de volgende branchedeskundigen van beroepsfederaties, media en industrie.