Hightech brandstofsysteem geeft bestaande dieselmotoren meer toekomst


In Azië en Afrika zorgen dieselmotoren voor veel vervuiling. Daarnaast willen regeringen daar minder afhankelijk zijn van olie. Prins Autogassystemen uit Eindhoven zag een gat in de markt. Met 2 Aziatische kennisinstituten en steun van Agentschap NL ontwikkelt het bedrijf een Dieselblendsysteem dat de motoren geschikt maakt voor bijmenging van alternatieve brandstoffen.

“Wij waren al actief in Azië”, zegt Bas ten Broeke, manager Special Projects bij Prins Autogassystemen. Dit bedrijf ontwikkelt al ruim 25 jaar alternatieve brandstofsystemen voor auto’s, vrachtwagens, schepen en industriële toepassingen als heftrucks en generatoren. “We zagen dat er behoefte was aan een betrouwbare techniek die bestaande dieselmotoren geschikt maakt voor aardgas (CNG) en LPG: een zogenaamd dual fuel-systeem. Er bestaan wel ombouwtechnieken voor monofuel, maar die zijn kostbaar en de duurzaamheid van de omgebouwde motoren is laag. Bovendien kunnen deze niet meer op diesel rijden.”

Manager Special Projects: Bas ten Broeke

Minder olie en emissie
“Landen als China en India hebben weinig oliebronnen, maar wel LPG en CNG. Voordeliger dus om deze in te zetten als transportbrandstof. Maar omdat die in afgelegen gebieden niet altijd getankt kunnen worden, is het wel handig dat de motor nog steeds op diesel kan rijden. Daarnaast zorgt de bijmenging van LPG of CNG voor minder vervuiling. Hard nodig, omdat ook deze landen hun emissiestandaarden verder aanscherpen.”

Zónder ombouwen
Prins Autogassystemen ontwikkelde een systeem dat bestaande dieselmotoren geschikt maakt voor een mengsel van LPG of CNG en diesel. Groot voordeel: de motor hoeft niet omgebouwd te worden. De hoeveelheid bijgemengd gas kan geregeld worden, van 0 tot 70%. Bijzonder: het elektronische systeem is zowel bruikbaar voor verouderde als moderne (common rail) dieselmotoren. De onderzoeksfase is zo goed als klaar, Prins maakt nu de slag naar een commercieel product en heeft daarvoor al klanten in Azië, Afrika en Europa.

Samenwerken met giganten
In het project – genaamd ‘Dual Fuel Systems for Diesel Engines’ (DDFS) – werkt Prins samen met kennisinstituten CAERI in China en ARAI in India. "Giganten". Vergelijkbaar met TNO, maar vele malen groter. Samen met hen hebben onze engineers tests uitgevoerd. Dankzij het Eureka-programma van Agentschap NL konden we dit project midden in de crisis toch opzetten. We hebben niet alleen veel gehad aan de steun, maar ook aan feedback en kennis van Agentschap NL over opkomende economieën. Een prachtige kans om deze voor ons nieuwe markten aan te boren. En dat betekent meer werk én zo’n 25% hogere omzet.”

Meer informatie?
Meer weten over Prins? Kijk op http://www.prinsautogas.com.
Meer weten over Eureka? Ga naar http://www.agentschapnl.nl/eureka

Bron: Agentschap NL