Prins winnaar WLPGA Innovatie award 2014 

Eindhoven – Juli 2014. Tijdens de Global Technology Conference (GTC) vorig jaar in Londen presenteerde Jasper van Sambeek, Product Manager van Prins, de Technology paper "Development of Dual Fuel technology: Prins Dieselblend-2.0 system enabling heavy duty vehicles driving on LP Gas”. En deze Prins technologie is uitgeroepen als winnaar van de 2014 WLPGA Innovatie Award. James Rockall, WLPGA CEO & Managing Director zal de winnaar en de runners up een trofee overhandigen tijdens de komende GTC in Miami op 30 oktober 2014.

Bart van Aerle, CEO Prins Autogassystemen: “We zijn erg blij deze innovatie award te winnen voor het ontwikkelen van deze Dual-Fuel technologie: Prins Dieselblend-2.0. Het is een erkenning voor onze R&D inspanningen. Met dit systeem, betrouwbaar en van hoge kwaliteit, zijn de voordelen als emissie- en kostenverlaging aanzienlijk. Middelzware tot zware voertuigen tot en met Euro 6 kunnen worden omgebouwd."

Elk jaar tijdens het World LP Gas Forum houdt de World LP Gas Association (WLPGA) een Global Technology Conference (GTC) waar de laatste technologieën worden gepresenteerd die door de LPG industrie wereldwijd zijn ontwikkeld.

De criteria om de paper te mogen presenteren en publiceren tijdens de GTC omvatten technische innovatie, commerciële potentie, operationele efficiency en veiligheid. De algehele bijdrage van de technologie aan het vergroten van de LPG markten en het volgen van de gestelde richtlijnen voor het indienen van de paper zijn ook belangrijk. 

De jury – bestaande uit 14 LPG professionals vanuit de hele wereld – die de winnaar en de runner ups selecteerde voor de 2014 WLPGA Innovation Award uit de gepresenteerde papers tijdens het GTC Londen event, heeft al deze criteria meegenomen toen ze tot het besluit kwam.

Over WLPGA: http://www.worldlpgas.com/