Prins Autogassystemen vertegenwoordigd op vakbeurs ‘Truck&Transport’ in Brussel, België


Vrijdag 11 januari gaat in Brussel de Autosalon van start. In het kader van de Autosalon vindt van 11 t.e.m. 14 januari de vakbeurs beurs ‘Truck & Transport’ plaats - een professionele beurs voor het zware wegtransport waar de laatste ontwikkelingen en innovaties worden getoond.

Prins Autogassystemen zal op deze vakbeurs aanwezig zijn op de stand van Primagaz, op het Innovation Square in paleis 12. Primagaz promoot daar haar nieuwe product: dieselgas voor vrachtwagens (bij Prins gekend onder de naam Dieselblend). Dieselgas is een techniek waarbij in een bestaande dieselmotor een gedeelte van de diesel wordt vervangen door LPG. Een aparte LPG-tank met bijhorend injectiesysteem wordt dan parallel aan het originele motorsysteem geïnstalleerd.

Doordat een gedeelte diesel wordt vervangen door de goedkopere, alternatieve brandstof LPG, kan per vrachtwagen een brandstofbesparing tot 5.000 € worden gerealiseerd. De omvang van de besparing is afhankelijk van het jaarlijks aantal kilometers, het dieselverbruik, de mengverhouding en het prijsverschil tussen diesel en LPG.
Een bijkomend voordeel van dieselgas is een lagere uitstoot van CO2 en fijnstof, en dit alles zonder in te boeten op prestatie.

Dieselblend is een nieuw product van Prins Autogassystemen dat in meerdere landen waaronder de UK wordt gelanceerd. Primagaz brengt dit systeem in België op de markt onder de naam dieselgas.

Meer informatie over de Innovation Square op de vakbeurs ‘Truck & Transport’: http://www.truck-business.com/innovationday/?lang=nl

Meer informatie over dieselgas:

http://www.dieselgas.be