Rijden op LPG (autogas) wordt nog groener en schoner!Het bedrijf Neste Oil breidt momenteel haar raffinaderij in Rotterdam uit met de bouw van een bio-propaan installatie. In 2016 wordt een productie van 30.000-40.000 ton per jaar verwacht.
De Vereniging Vloeibaar Gas (VVG) is erg blij met de introductie van bio-propaan. Propaan is één van de bestanddelen van autogas. De bio-propaan die straks door Neste wordt geproduceerd is naar verwachting van vergelijkbare kwaliteit als de traditionele propaan. Autogas (LPG) bood al significante milieu- en gezondheidsvoordelen ten opzichte van andere brandstoffen; de CO2-uitstoot van auto’s op autogas is aanzienlijk lager dan van benzineauto’s en de NOx- en de NO2-uitstoot is aanzienlijk lager dan van dieselauto’s. Met de komst van bio-propaan wordt de keus voor rijden op autogas LPG nog aantrekkelijker want nog groener en schoner.


Doordat de eigenschappen van bio-propaan vergelijkbaar zijn met de traditionele propaan, kan dit nieuwe product zonder problemen worden gebruikt in alle bestaande LPG-installaties. In combinatie met de voor LPG reeds aanwezige kennis en een infrastructuur van bijna 1.900 tankstations, is autogas een zeer aantrekkelijke keuze om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Het gebruik van bio-LPG leidt niet alleen tot een gunstige tank-to-wheel efficiency, zoals we nu reeds kennen, maar ook tot een ongekend hoge well-to-wheel efficiency (dat wil zeggen inclusief de productie van de brandstof).
Bio-LPG sluit verder naadloos aan bij de recent door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ontwikkelde visie over de toekomstige duurzame brandstofmix. In het door hen opgestelde rapport “Duurzame Brandstofvisie met LEF” spelen hernieuwbare gasvormige brandstoffen, zoals Bio-LPG, een zeer voorname rol.

Bron: VVG Nederland

Neste Oil
Neste Oil is een raffinage- en handelsbedrijf dat voornamelijk hoogwaardige verkeersbrandstoffen met verminderde uitstoot produceert. De onderneming biedt een volledig assortiment olieproducten aan en is ‘s werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel. In 2012 bedroeg de netto-omzet van de onderneming EUR 17.9 miljard; er zijn circa 5,000 medewerkers in dienst. Neste Oil is genoteerd aan de NASDAQ OMX Helsinki.

Neste Oil staat vermeld in de Dow Jones Sustainability World Index en is tevens opgenomen in het Ethibel Pioneer Investment Register. Daarnaast staat de onderneming in de lijst van meest duurzame ondernemingen ter wereld en presteert de onderneming volgens de Forest Footprint Disclosure (FFD) op het gebied van duurzaamheid het beste in de olie- en gassector. Meer informatie: www.nesteoil.com