Rasenberg neemt eerste MAN bouwvoertuigen op groen gas in gebruik


Deze week heeft Rasenberg de eerste twee Nederlandse MAN bouwvoertuigen op ‘groen' gas in gebruik genomen. De wagens rijden op een combinatie van diesel en CNG (DualFuel) en stoten gemiddeld 35 procent minder CO2 uit dan vrachtwagens die alleen op diesel rijden.

Rasenberg is zich bewust van de impact van haar werkzaamheden op milieu en omgeving. Daarom probeert zij de impact zo klein mogelijk te houden en werkt Rasenberg continu aan het terugdringen van haar CO2-uitstoot. De aanschaf van de Dual Fuel MAN's bij Thieu van Dorst Bedrijfswagens uit Breda, is een eerste stap in het verduurzamen van het vrachtwagenpark.

Voor het einde van het jaar worden nog twee MAN's, die al in het wagenpark rijden, aangepast zodat ook zij op CNG kunnen rijden. Begin 2012 schaft Rasenberg een nieuwe MAN Bitumen-spuitwagen op CNG aan en op termijn zal ook een aantal bestelauto's vervangen worden door CNG-bussen.

Geert Aerts, algemeen directeur Rasenberg Holding B.V.: "Bij vervanging van het wagenpark was de keuze voor CNG snel gemaakt. Deze vrachtwagens stoten gemiddeld 47 ton minder CO2 uit bij een kilometrage van 125.000 km per jaar. Het aantal CNG tankstations is nu nog beperkt maar Rasenberg is ver gevorderd met de realisatie van een CNG-installatie op eigen locatie. Vanaf dat moment is tanken voor eigen materieel geen probleem meer." Rasenberg werkt al meer dan 90 jaar in Nederland aan infrastructurele, bouwkundige, milieutechnische en procestechnologische projecten.

Bron: TTM.nl