Prins pakt 2e plaats in de Rally van Monte Carlo voor alternatieve brandstoffen


Afgelopen weekend vond in Frankrijk en Monaco de 5e editie van de Rally van Monte Carlo plaats voor alternatieve brandstoffen. Deze rally wordt sinds 5 jaar georganiseerd door de Automobiel Club van Monaco. Prins debuteerde succesvol in deze rally met haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van LPG systemen, het Direct LiquiMax systeem. In het LPG klassement eindigde het Prins team, bestaande uit Jeroen Visscher en John Wouters in een BMW X6, op de tweede plaats.

De rally startte vanuit 3 verschillende steden om uiteindelijk allemaal samen te komen in Valence en vanuit daar allemaal over hetzelfde traject naar Monaco te rijden. De totale afstand was onderverdeeld in verschillende special stages, waar het aankwam op brandstofverbruik, handling en snelheid. Afsluitend was er een behendigheidstest in de haven van Monaco waar Prins de show wist te stelen.

Jeroen Visscher (l) en John Wouters (r) bij de BMW X6 in het Parc Fermé

Kijkend naar het klassementsoverzicht valt op dat Prins met de BMW het enige systeem is wat daadwerkelijk mono-fuel heeft gereden. Kortom er is tijdens de rally geen druppel benzine verbruikt, alleen maar LPG. Dit is mogelijk dankzij het Direct LiquiMax LPG systeem wat het LPG direct, onder hoge druk vloeibaar inspuit. Hierdoor is het niet langer meer noodzakelijk om op benzine te starten, zoals men gewend is met de huidige LPG systemen.

Voor het debuterende team is het extra jammer dat de eerste plaats niet behaald is, omdat door wat onduidelijkheid een flink aantal strafpunten zijn toegekend wegens het overschrijven van de maximumsnelheid buiten de special stages om. Toch is Prins enorm tevreden met het resultaat en ook dat het een goede test was voor het systeem aan de vooravond van introductie.

Klik hieronder voor een overzicht van het LPG klassement.


Uitslag Rally van Monte Carlo LPG klassement