Prins met Groengas Mobiel op AutoRAI 2011


Rijden op groen gas levert een grote bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot door het wegverkeer. Ook daalt de uitstoot van NOx en fijnstof door het rijden op groen gas. Voor automobilisten die overstappen op deze brandstof, levert het bovendien direct financieel voordeel op.

Om dat te onderstrepen presenteert Groengas Mobiel zich de komende weken op een eigen stand op de AutoRAI. Daar kan het publiek kennisnemen van de mogelijkheden. Een groeiend aantal fabrikanten, waaronder Fiat, Mercedes-Benz, Opel en Volkswagen, biedt gasinstallaties af fabriek aan. Daarnaast zijn er via Prins Autogassystemen uit Eindhoven voor bijna alle benzine modellen ook mogelijkheden om auto's achteraf van een Groengas installatie te voorzien.

De stand van Groengas Mobiel in hal 2 (stand 1.01)

Nog dit jaar wordt in ons land het honderdste station geopend waar groen gas kan worden getankt. Ook in de rest van Europa groeit het aantal stations sterk. De hoeveelheid groen gas is schier onuitputtelijk: het wordt gewonnen uit afvalwaterslib en biomassa. Het gewonnen gas wordt toegevoegd aan het aardgasnet.

De stand van Groengas Mobiel is te vinden in hal 2 (stand 1.01). De media zijn van harte welkom om zich te informeren over de ontwikkelingen op dit gebied.