R115: Wat is het en waarom kunt u hier profijt van hebben?


Op 1 januari 2015 heeft de Nederlandse overheid ‘de R115’-regeling ingevoerd. Dit is een Europese richtlijn met betrekking tot emissienormen, documentatie en kwaliteitsnomen voor de inbouw van LPG-systemen. 

Als een LPG-systeem volgens deze richtlijn is ontwikkeld en ingebouwd, ontvangt u als eigenaar van de auto een korting op motorrijtuigenbelasting van wel 300 tot 350 euro per jaar. Dat is toch mooi meegenomen!
 


Wanneer spreken we van een R115-installatie?

Voor de R115-certificering moeten auto’s van elk automerk of automerkfamilie met een LPG-systeem in een gecertificeerd laboratorium worden getest op uitlaatemissies, vermogens en brandstofverbruik. Wanneer het LPG-systeem volgens de richtlijn wordt ingebouwd en bij de RDW wordt afgemeld, krijgt u als LPG-rijder korting op de motorrijtuigenbelasting. Deze korting bedraagt tussen de €300,- en €350,- op jaarbasis, afhankelijk van uw woonplaats en het gewicht van jouw auto.

R115-installatie, de opvolger van de LPG-G3-installatie

G3 staat voor de 3e generatie autogassystemen. Als jouw auto, van voor 2015, met een LPG-systeem voldoet aan de G3-regeling, ontvangt u korting op de motorrijtuigenbelasting. Voertuigen van Datum Eerste Tenaamstelling (DET) januari 2015 krijgen alleen het motorrijtuigenbelastingvoordeel als er een R115-gecertificeerd LPG-systeem is geplaatst!

Bij welke auto's krijgt u korting op uw LPG-systeem?

Bij Prins investeren wij al jaren in het behalen van de R115 certificeringen voor onze LPG-systemen, omdat wij veel waarde hechten aan het groene karakter van LPG en de kwaliteit van de inbouw. Wij werken samen met TÜV, KIWA en RDW om onze systemen in de auto’s te testen. Voor veel modellen van bijna alle automerken hebben wij een R115-gecertificeerd LPG-systeem, vanaf EURO 3 tot en met EURO 6. Zo hebben wij bijvoorbeeld R115 LPG-systemen voor merken zoals Hyundai, Kia, Ford, Opel en merken in de Volkswagenfamilie. De nieuwste ontwikkeling is dat het Prins VSI-2.0 DI systeem ook R115-gecertificeerd is voor directe ingespoten benzinemotoren voor de merken Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Ford, Renault, Nissan, Dacia, Peugeot, Citroën, Suzuki, Hyundai, Kia, Opel en Honda!

Hoe krijgt u deze korting?

Heeft u een auto van 2015 of jonger en wilt u deze om laten bouwen naar LPG? Vraag dan bij een Prins-inbouwstation of er voor jouw auto een R115-gecertificeerd LPG-systeem beschikbaar is, zodat u naast de besparing op brandstofkosten ook kunt profiteren van het belastingvoordeel. Kijk op www.prins-afs.com/rekenmodule wat u gaat besparen door te rijden op autogas.

Alle R115 automerken

Download de lijst met alle automerken waar wij R115-certificaten voor hebben.