Munckhof vergroent vervoer door inzet VW Transporter op groengas met Prins-systeem!

Mei, 2018. Voor een schoner vervoer heeft vervoerder Munckhof besloten 135 Volkswagen
Transporter T6 2.0 op groengas om te laten bouwen. Prins Autogassystemen in Eindhoven en
AutoSpeciaal in Uden hebben daarvoor samen het VSI-2.0 DI CNG systeem voor de T6
ontwikkeld en AutoSpeciaal Uden heeft voor de inbouw gezorgd. Munckhof heeft de voertuigen
nodig als gevolg van diverse aanbestedingen voor personenvervoer die het bedrijf gewonnen
heeft.


Eric van den Munckhof, directeur van Munckhof: “De goede reputatie, kwaliteit en service als ook de
lagere CO2- en fijnstof-uitstoot, dus het groene karakter, gaven bij ons de doorslag om de voertuigen
om te laten bouwen op groengas. . Natuurlijk speelt ook mee dat de groengas goedkoper is per liter
dan benzine, en schoner is dan diesel.”


Munckhof heeft vorig jaar al 120 Volkswagen T6 busjes laten ombouwen naar het schonere groengas met medewerking van Prins en CNG-specialist AutoSpeciaal Uden. Van den Munckhof: ”Vorig jaar is de samenwerking prima verlopen waardoor we voor deze aanvullende vloot wederom met beide partijen samenwerken.”

John Wouters, Prins: “We zijn blij opnieuw gekozen te zijn door Munckhof. De Transporter wordt nu ingezet voor personenvervoer maar ook bestelbusjes kunnen op groengas worden omgezet. Zeker voor het bedrijfsleven levert dat een enorme kostenbesparing op en een groenere uitstraling. Meer mensen en bedrijven worden geconfronteerd met milieuzones in gemeenten. Rijden op CNG of groengas kan dan de uitkomst zijn.”

Munckhof bestaat uit een aantal bedrijven dat gespecialiseerd is in personenvervoer en reizen. Het bedrijf, dat met het hoofdkantoor gevestigd is in Horst, onderscheidt zich in de markt door zich te focussen op het totaalpakket aan vervoer. Van taxi tot touringcar en van meerdaags evenement tot zakenreis. Een hoge kwaliteit en service vormen belangrijke uitgangspunten in de dienstverlening. Er wordt daarom veel waarde gehecht aan het kwaliteitscertificaat ISO9001, het milieucertificaat ISO14001 en de diverse branche specifieke keurmerken die Munckhof mag voeren. Munckhof telt in totaal 1500 medewerkers. Kijk op www.munckhof.nl voor meer informatie.

Prins Autogassystemen B.V., gevestigd in Eindhoven, is een ontwikkelaar en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige alternatieve brandstofsystemen om auto’s en busjes op LPG (autogas) of CNG (aardgas/groengas) te laten rijden. Prins is onderdeel van Westport Fuel Systems Inc. en werkt samen met AutoSpeciaal Uden.

AutoSpeciaal Uden is ontwikkelpartner van Prins voor de VSI-2.0 DI CNG systemen en een autoriteit op het gebied van CNG inbouw in de Benelux.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van CNG en/of LPG voor uw bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte aan via sales@prinsautogas.com !