Nieuw: Invoering R115: betere inbouw, lagere uitstoot en lagere wegenbelasting!


Januari 2015 - Per 1 januari 2015 heeft de Nederlandse overheid de R115 certificering ingevoerd. De R115 is een Europese richtlijn voor de inbouw van LPG systemen. In de R115 worden aan de producent van het LPG systeemeisen gesteld met betrekking tot emissienormen, documentatie en kwaliteitsnormen.

Voor certificering moet van elk automerk of automerkfamilie een auto op LPG in een gecertificeerd laboratorium worden getest. De richtlijn is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden dat auto’s op LPG voldoen aan de opgegeven emissienorm en dat de LPG installatie op een juiste en uniforme manier is ingebouwd. Auto’s met een R115 certificaat ontvangen een korting op de wegenbelasting.

R115 geldt voor auto’s met een datum eerste toelating van na 31 december 2014. Voor alle reeds toegelaten auto’s blijft de G3-regeling van kracht. Prins heeft al jarenlang geïnvesteerd in het behalen van R115 certificeringen voor verschillende merken en modellen. Heeft u of een klant een nieuwe auto in 2015 gekocht, vraag dan bij uw Prins inbouwstation of er voor die auto een R115 certificering is zodat de berijder profiteert van het belastingvoordeel. Het kan een behoorlijke besparing opleveren. Heeft u meer vragen over dit onderwerp neem dan contact met ons op via sales@prinsautogas.com.