Dual-Fuel pionier Howard Tenens kiest voor Prins Dieselblend-2.0


9 juli 2013 – Prins Autogas UK, distributeur van het Nederlandse Prins Autogassystemen B.V., heeft met Howard Tenens een overeenkomst gesloten om een vloot vrachtwagens om te bouwen met het Prins Dieselblend-2.0 CNG systeem. Howard Tenens is in de logistiek een van de grootste familiebedrijven in de UK en een pionier die al bijna vijf jaar aardgas ofwel CNG (compressed natural gas) en Bio CNG gebruikt als alternatieve brandstof. Het bedrijf heeft nu voor Prins Autogas UK in Southampton gekozen om 35 voertuigen om te bouwen met de CO2 reducerende groene technologie.

De overeenkomst is tot stand gekomen na een acht maanden durende test met 2 vrachtwagens die omgebouwd waren met het Prins Dieselblend 2.0 CNG systeem. De test liet zien dat het systeem uiterst betrouwbaar is en de uitstoot van CO2 verminderd tot wel 50%. Het Prins Dieselblend systeem kan tot 55% diesel vervangen met CNG of LNG en kan tot 30% diesel vervangen met LPG. De technology wordt internationaal toegepast. Prins heeft een international distributienetwerk in meer dan 50 landen.

De vloot is een mix van 4x2 en 6x2 wagens en de eerste vrachtwagens staan gepland om eind juli van de band te rollen in het ombouwcentrum in Southampton. De 35 stuks zullen eind september klaar zijn.

Het in Stroud, Gloucestershire, gevestigde Howard Tenens is al ruim 60 jaar actief in de logistiek en hecht grote waarde aan de besparing van het milieu door het bedrijf. Howard Tenens is bekend van de kwalitatief hoogwaardige logistieke service. Het bedrijf onderscheidt zich in de markt door flexibele en kostenbewuste logistieke oplossingen te bieden, afgestemd op specifieke klantenwensen waarbij CO2 uitstootbesparing bereikt wordt door hun vele duurzame initiatieven.

Dhr Paul Gowland (Howard Tenens) en dhr Will Putter (Prins Autogas UK)

Prins Autogas UK Commercieel Directeur Will Putter: “Howard Tenens heeft een mooie staat van dienst als gerespecteerd logistiek bedrijf met veel ervaring, dus we zijn er trots op dat Tenens voor ons heeft gekozen nadat ze de milieu- en kostenvoordelen van de Prins technologie hebben bestudeerd. We zijn bijzonder blij omdat opnieuw is aangetoond dat het Prins systeem na grondige testen betrouwbaar is gebleken en bijdraagt aan kostenbesparing en besparing van het milieu. Het onderstreept onze goede reputatie en de kwaliteit van ons product en de service.”

Howard Tenens Group CRS Director Catherine Crouch: “We zijn erg blij om met Prins Autogas UK te werken. We hebben de technologie getest op “operational performance” en CO2 emissiereductie, en ze hebben de proef met glans doorstaan. We hebben voor Prins gekozen omdat hun technologie goed in elkaar zit met betrouwbare levering en een eenvoudige installatie. We zijn onder de indruk van de prestatie van de vrachtwagens wat ons weer een groot vertrouwen geeft voor de toekomst.”

Voor meer informatie ga online naar www.prinsautogasuk.co.uk of www.tenens.com