Prins Autogassystemen wint Gouden Keurmerk Duurzame Ondernemer 2014.

Eindhoven 15 mei 2014 - Gisteravond is door wethouder Joost Helms het Keurmerk Duurzame Ondernemer Eindhoven uitgereikt aan ondernemers in Eindhoven die hebben aangetoond een actief duurzaam beleid te volgen. Het Keurmerk Duurzame Ondernemer wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en het MKB Eindhoven. Het is een keurmerk om te laten zien hoe ver organisaties zijn in het streven naar duurzaamheid.

Prins Autogassystemen volgt sinds jaren zo’n beleid waarbij aandacht is voor mens, milieu en economische vooruitgang. Een van de speerpunten die Prins in zijn MVO strategie heeft opgenomen is de samenwerking met lokale en regionale bedrijven voor het aanleveren van onderdelen en complete componenten. Zo werkt Prins onder andere samen met de sociale werkplaats Ergon; Prins huurt 30-50 mensen in met een lichamelijke of verstandelijke beperking die componenten voor Prins testen en assembleren. Zij hebben daarmee een nuttige dagbesteding, vaste dagindeling en sociale contacten.

Keurmerk duurzaam ondernemer eindhoven 2014

 “Het keurmerk is belangrijk voor Prins,” zegt Bart van Aerle CEO Prins Autogassystemen. “Het is een beloning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. We hebben ongeveer twee jaar geleden intern een werkgroep aangesteld die alle facetten van de bedrijfsvoering onder de loep neemt om aanpassingen te doen waar mogelijk. Kleine inspanningen leiden vaak tot mooie resultaten. Daarnaast dragen onze producten (autogassystemen) ook bij aan een schoner milieu. En die producten helpen andere bedrijven en mensen ook weer om bij te dragen aan een duurzamere samenleving”.
Prins dingt voor het tweede jaar mee om het keurmerk te verkrijgen. Vorig jaar werd het Bronzen Keurmerk Duurzame Ondernemer in ontvangst genomen.

Over Prins Autogassystemen BV: www.prinsautogas.com; www.prins-afs.com