Prins CEO Bart van Aerle spreker tijdens Global Autogas Summit in Miami op 30 oktober 2014.

27 oktober 2014 – Tijdens het 27ste World LP Gas Forum in Miami Florida, zal Bart van Aerle, CEO Prins Autogassystemen spreken over de laatste ontwikkelingen op het gebied van LPG systemen voor Directe Injectie (DI) technologie in auto’s. Prins heeft recentelijk twee type systemen ontwikkeld; een op basis van vloeibare directe injectie (Direct LiquiMax-2.0) en een op basis van dampvormige directe injectie (VSI-2.0 DI). Met deze twee technologieën kan Prins elke auto met DI technologie ombouwen op autogas.

Bart van Aerle: “Autofabrikanten “verkleinen/downsizen” de motorinhoud om extra CO2 te besparen , maar eigenlijk is het nu zo dat deze DI motoren meer fijnstof uitstoten wat tot een verhoogd risico op kanker laat zien. Omdat LPG een veel schonere brandstof is kunnen we de CO2 uitstoot verlagen met tot wel 15% en fijnstof-uitstoot verlagen tot met wel 98% vergeleken met benzine. Met onze nieuwe technologie kunnen berijders niet alleen het milieu sparen maar sparen ook drastisch op brandstofkosten. Auto’s starten na ombouw meteen op LPG en verbruiken bijna geen benzine meer. Dit is een behoorlijke prestatie vergeleken met concurrerende producten. Beide producten zijn in 2014 beloond met een innovatie award. In 2012 is Direct LiquiMax bekroond met de Automechanika Innovatie en Green Directory award. DI is de toekomst, dus is het belangrijk dat de DI LPG technologie ook door de autoindustrie wordt omarmd. Alleen dan kan van de voordelen van rijden op LPG volledig worden geprofiteerd. En het aangekondigde Biopropane (BioLPG) zal alleen maar bevestigen dat LPG de duurzame en betaalbare brandstof is voor de toekomst.”

Tijdens het World LP Gas Forum zal Prins de technologie bespreken maar ook het commerciële verhaal vertellen. Omdat autofabrikanten tegenwoordig “wereldmotoren” produceren is het gemakkelijker voor Prins om zijn producten wereldwijd te testen en ervaringen te delen met de industrie. “Het heeft jaren gekost om de producten te ontwerpen en te testen voordat ze volwassen genoeg waren om op de markt te introduceren. Maar nu zijn we klaar voor de massa productie met een lijst van meer dan 200 gecertificeerde DI applicaties,” zegt Van Aerle.
Van Aerle zal op 30 oktober om 14.00 uur lokale tijd spreken voor branchegenoten in de LPG industrie tijdens het Global Autogas Summit in het Intercontinental Hotel in Miami. De systemen zullen te zien zijn bij de partner van Prins - Alliance Autogas - stand 110. Meer informatie over het event: www.wlpgas2014.com

Op 29 oktober as zal Prins de 2014 WLPGA Innovation award ontvangen voor zijn Prins Dieselblend-2.0 technologie, die gepresenteerd is tijdens de Global Technology Conference 2013 in Londen (UK).