‘INPRO 2017 – Innovative Technology’ award voor Prins op de GasShow 2017.


Tijdens de GasShow 2017 die op 7 en 8 april 2017 in Warschau Polen plaatsvond, heeft Prins Autogassystemen de ‘INPRO 2017 Innovative Technology ‘award gewonnen voor zijn Dual Injection technologie.

De Prins VSI Dual Injection technologie bevat het meest innovatieve en betrouwbare LPG systeem op dit moment beschikbaar. De unieke en geavanceerde softwarestrategie maakt dat het systeem minder dan 5% benzine verbruikt en is speciaal ontwikkeld voor die benzinemotoren die Multipoint Injection (MPI) en Direct Injection in één hebben. De technologie is beschikbaar voor een brede range aan voertuigen zoals de 2017 Ford F-150 3.5 V6 Ecoboost en de VAG modellen 1.8/2.0 TFSI.

Het systeem bevat de nieuwe en revolutionaire Prins eVP-500 LPG verdamper. De Prins electronic Variable Pressure (eVP) verdamper is een gepatenteerd ‘state of the art’ product dat de LPG markt zal transformeren. Niet alleen ondersteunt de eVP 400-500pk, het biedt ook de voordelen van een elektronisch aangestuurd systeem zoals het Prins VSI systeem dat hiermee de systeemdruk volledig controleert. Om de nieuwe en extreme ‘downsized’ benzinemotoren om te bouwen is de nood hoger geworden om de systeemdruk in het LPG systeem variabel in te kunnen stellen. De eVP kan continue de systeemdruk aanpassen naar de eisen van het VSI systeem door het gebruik van slimme algoritmes.

"We zijn blij dat onze innovatieve Dual Injection technologie de ‘Innovative Technology’ award heeft gewonnen” zegt Bart van Aerle, Vice President, Prins. “Onze Dual Injection technologie is een erkenning van al onze R&D inspanningen die hebben geresulteerd in een betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig systeem met aanzienlijke vermindering van de CO2- en fijnstofuitstoot en kostenreductie.”

Meer informatie over GasShow: www.gasshow.pl/en