Prins Direct Liqui Max systeem in laatste ontwikkelingsfase


Een aantal weken geleden werd op de Automechanika in Frankfurt het nieuwe Prins Direct Liqui Max systeem geïntroduceerd wat vanaf eind 2010 leverbaar zal zijn voor een groot aantal verschillende merken en modellen.

Er is lang gewerkt aan de realisatie van dit systeem en een uitgebreid testveld heeft inmiddels aangetoond dat het systeem klaar is voor markintroductie. Het lange ontwikkelingstraject van dit innovatieve systeem is mede mogelijk gemaakt door subsidie van OP-Zuid in samenwerking met de Europese Unie en de provincie Noord-Brabant.

Het Prins Direct Liqui Max systeem is ontwikkeld voor motoren met een direct injectie brandstofsysteem. Dit houdt in dat de brandstof onder hoge druk (20-200 bar) direct in de cilinder wordt geïnjecteerd in plaats van in het inlaatspruitstuk van de motor. Het grote voordeel van direct ingespoten motoren op LPG is dat vanwege het hogere octaan gehalte met nog een hogere druk als bij benzine, kan worden ingespoten wat resulteert in een veel lagere CO2 uitstoot!

Op dit moment is Prins in de laatste ontwikkelingsfase aanbeland en ligt de focus op het uitbreiden van het aantal applicaties om een zo groot mogelijk pallet van merken en modellen aan te kunnen bieden bij de officiële marktintroductie eind 2010.