Dag van het Autogas

Op zaterdag 24 november 2018 organiseerden wij samen met Platform Autogas de “De Dag van het Autogas” om de voordelen van het rijden op autogas onder de aandacht te brengen.

Ben jij je bewust van het feit dat we direct een oplossing hebben voor het aanpakken van de milieuproblematiek? Door te rijden op autogas wordt de CO2- en Fijnstof-uitstoot flink verminderd. Bovendien bespaart de LPG-rijder enorm op zijn brandstofkosten. Dus waarom zouden we de bestaande technologie niet breder inzetten? Deze oplossing is meteen beschikbaar, vergt geen grote investeringen en levert direct resultaat.

Metingen van diverse officiële testhuizen hebben aangetoond dat rijden op Autogas 21% minder CO2 per energie-eenheid en tot ruim 95% aan fijnstof uitstoot dan benzine. De overheid heeft zijn peilen vooral gericht op het elektrisch rijden, maar dat is op de korte termijn helemaal nog niet zo schoon en voor de toekomst weten we het nog niet. Dus waarom wachten op de toekomst als we vandaag al iets effectiefs kunnen doen! Het bestaande wagenpark (er rijden miljoenen auto’s op benzine) kan namelijk grotendeels zo op autogas worden overgezet. Dat willen we ook aan jou laten weten.

Op de Dag van het Autogas waren er ruim 50 (!) locaties, verspreid door Nederland, waar verschillende activiteiten rondom autogas zijn georganiseerd. Wij en onze partners gaven uitleg over de voordelen van het rijden op Autogas (LPG) en waarom dit ook voor jou en jouw auto relevant is.

Gas erop? Juist nu! Wil je weten waarom?
🌿 Direct milieusparend
🌿 Goede infrastructuur
🌿 Literprijs van €0,74 (volgens CBS)
🌿 Extra driving range