Prins Autogassystemen genomineerd voor Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Award 2013


Het Eindhovense Prins Autogassystemen B.V., ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van alternatieve brandstofsystemen voor auto’s, bedrijfsauto’s en trucks is genomineerd voor de Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Award; een jaarlijkse prijs voor de ondernemer met de meest duurzame innovatie in mobiliteit. Met het nieuwe Prins Direct LiquiMax LPG systeem kan de berijder direct starten op autogas, en ook direct de uitstoot verminderen van CO2 (tot 15%) en fijnstof (tot 90%). Daarnaast kan de berijder door dit systeem 100% op autogas rijden zonder in te boeten op rijplezier en prestatie.

Mercedes-Benz reikt op 12 juni aanstaande in het Parktheater in Eindhoven voor de vierde keer de BlueEFFICIENCY Award uit aan de onderneming met de beste innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit van dit jaar. Dat gebeurt tijdens de achtste editie van de MKB Innovatie Top 100, een initiatief van Syntens Innovatiecentrum. Mercedes-Benz Nederland en NRC Handelsblad ondersteunen het evenement. Door een vakjury zijn voor 2013 drie innovaties genomineerd: Prins Autogassystemen, HyGear en ECOdrive.


MKB Top100
Tijdens dit evenement worden ook de 100 meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland gepresenteerd. Prins dingt ook hier mee naar een mooie plaatsing. De nominaties zijn beoordeeld op basis van de criteria: originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie.

Cabaretier Dolf Jansen maakt samen met de juryvoorzitter en groene premier in het Kabinet van Vernieuwing, Ruud Koornstra bekend welke ondernemers zich tot de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland mogen rekenen.

Er hebben zich 350 innovatieve ondernemers ingeschreven voor deze editie van de MKB Innovatie Top 100 en dat is ruim 15% meer dan vorig jaar. De meeste voordrachten zijn afkomstig uit de maakindustrie, gevolgd door de sector ICT, de creatieve sector en de bouw. Op de dag zelf is de bekendmaking ook live te volgen via www.mkbinnovatietop100.nl.