Prins aanwezig op de beurs in Istanbul samen met haar importeur Ipragaz


Afgelopen week vond de 4e LPG, CNG en LNG beurs plaats in Turkije. Op deze beurs werden laatste noviteiten van Prins getoond op de stand. De klanten konden 2 auto’s bekijken, welke beide omgebouwd waren naar LPG met de laatste technologie van Prins. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om de afzonderlijke demo materialen van het compleet nieuwe VSI- 2.0 en Direct LiquiMax systeem te bekijken. Dit alles vond plaats op de stand van Ipragaz, de officiële vertegenwoordiger van Prins in Turkije.

Het compleet nieuwe VSI- 2.0 system is een doorontwikkeling op de bewezen VSI technologie van Prins. Het systeem is bijvoorbeeld voorzien van een moderne brandstofschakelaar, waarvan de LED kleuren volledig vrij zijn in te stellen zodat een optimale integratie met de rest van het dashboard mogelijk is. Het systeem is geschikt voor alle EURO-5 motoren. Het is zelfs mogelijk om een beter brandstofverbruik en lagere emissies te realiseren.

Het Direct liquiMax systeem is ontwikkeld voor motoren met een direct injectie brandstofsysteem. Dit houdt in dat de brandstof onder hoge druk (20-200 bar) direct in de cilinder wordt geïnjecteerd in plaats van in het inlaatspruitstuk van de motor. Het grote voordeel van direct ingespoten motoren op LPG is dat vanwege het hogere octaan gehalte met nog een hogere druk als bij benzine, kan worden ingespoten wat resulteert in een veel lagere CO2 uitstoot!

Op de beursstand waren een Hummer en een Mercedes tentoongesteld. Hieronder enkele foto’s van de stand.