Prins toont nieuwste DI ontwikkelingen in alternatieve brandstofsystemen tijdens Automechanika 2014 in Duitsland – Hal 10, C35

September 2014 - Prins Autogassystemen BV, de wereldspeler in alternatieve brandstofsystemen, zal zijn laatste ontwikkelingen laten zien tijdens de Automechanika van 16-20 september in Frankfurt, Duitsland in hal 10- stand C35. Prins toont zijn award winnend vloeibaar LPG-systeem voor Direct ingespoten (DI) motoren (Prins Direct LiquiMax-2.0) en ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van damp technologie voor zowel (Bio)LPG als CNG (groengas): Prins VSI-2.0 DI LPG/CNG. Het overgrote deel van de auto’s die vandaag de dag op de markt komen hebben een motor met DI technologie. Oude technologie voldoet dan niet meer. Prins kan deze auto’s dus met een dampsysteem of een vloeibaar systeem uitrusten waarbij de keuze aan de hand van technische specificaties van de motor door Prins wordt gemaakt. Prins heeft dus altijd de juiste technologie voor handen. Met zijn LPG en CNG applicaties voor personen- en vrachtvervoer en zijn LNG applicaties voor vrachtvervoer, heeft Prins een complete range alternatieve brandstofsystemen ontwikkeld.

Prins Direct LiquiMax-2.0
• Gebaseerd op direct inspuiting van vloeibaar LPG
• Geschikt voor LPG en BioLPG
• Bi-fuel, het benzinesysteem blijft in tact
• Voor personenauto’s
• Bespaart brandstofkosten en vermindert CO2 - en fijnstofuitstoot drastisch 
  ten opzichte van rijden op benzine (fijnstofuitstoot vermindering met wel 98%)
• Direct starten op LPG
• Zeer weinig tot geen benzineverbruik

VSI-2.0 (DI), LPG en CNG
• Gebaseerd op (directe) inspuiting van verdampt LPG
• Geschikt voor LPG, BioLPG, CNG, Groengas
• Bi-fuel, het benzinesysteem blijft in tact
• Voor personenauto’s
• Bespaart brandstofkosten en vermindert CO2 en fijnstof uitstoot drastisch ten opzichte van rijden op benzine
• Sterk verminderd benzineverbruik tov vorige versies (<5% benzineverbruik)

Prins DI systemen in Hyundai en Kia
Hyundai en Kia Duitsland hebben voor het Prins Direct LiquiMax-2.0 LPG systeem gekozen in hun nieuwste modellen met directe brandstofinjectie. Het systeem is beschikbaar voor verschillende Hyundai en Kia modellen: van compact car tot en met SUV. Berijders kunnen brandstofkosten besparen maar ook de uitstoot drastisch verlagen als CO2 en fijnstof (PM en PN) zonder verlies van prestatie en rijcomfort.

Prins VSI-2.0 DI CNG systeem een systeem als dat in bijvoorbeeld de Audi G-Tron
Dit systeem is een Bi-fuel, damp CNG systeem voor benzinemotoren met directe brandstofinspuiting. Omdat (bio) CNG/groengas een hele schone brandstof is, is het systeem ontwikkeld voor personenauto’s voor over de hele wereld. Met name door de sterk verminderde CO2 uitstoot en de verminderde brandstofkosten is dit een veel gevraagd systeem. In landen waar de infrastructuur nog niet op orde is, blijkt de mogelijkheid om ook op benzine te kunnen rijden een uitkomst.

Prins Dieselblend-2.0 voor LPG, CNG of LNG tot en met Euro 6
Voor middelgroot- en grootvervoer heeft Prins Dieselblend-2.0 ontwikkeld. Dit Dual Fuel systeem vervangt een hoeveelheid diesel voor LPG, CNG of LNG waardoor het mogelijk wordt zelfs Euro 6 motoren minder CO2 uit te laten stoten in vergelijking met rijden op alleen diesel. Daarbij is er altijd een optie om weer volledig op diesel te gaan rijden als omstandigheden dat vereisen. Prins won de 2014 WLPGA Innovation award voor deze technologie tijdens de Global Technology Conference. Betrouwbaarheid, duurzaamheid en kostenbesparing zijn belangrijke redenen waarom chauffeurs voor deze technologie kiezen. Prins heeft toegewijde engineers en een breed netwerk van servicepunten over heel de wereld.

Prins demonstreert zijn R&D capaciteiten door de uitgebreide lijst van innovaties en applicaties.

Over Automechanika:
www.automechanika.de:http://automechanika.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/messeprofil.html

Over Prins Autogassystemen BV
Het Nederlandse bedrijf ontwikkelt alternatieve brandstofsystemen sinds 1986. De Automechanika Innovation award (2012) en de Green Directory award Automechanika (2012) als ook de GasShow Inpro award in 2012, 2013 en 2014 en de duurzame ondernemer award in 2013 en 2014 tonen dat het bedrijf een sterke innovatieve en duurzame focus heeft. Als partner van SHV Energy heeft Prins klanten in 50 landen wereldwijd. Het bedrijf heeft een excellente reputatie verworven door zijn OEM-klanten, importeurs en after market klanten van kosten efficiënte en innovatieve oplossingen te voorzien voor een brede range aan motortypes die vandaag de dag beschikbaar zijn. Meer informatie is beschikbaar op: www.prinsautogas.com.